2.2.1
kast


tekst

Deze eenvoudig, modulaire ogende kast is in werkelijkheid een volledig op maat gemaakt wandmeubel, het resultaat van een ruimtelijke ingreep in het interieur van een woning.
Voorheen was de plek een donkere, ongebruikte hoek van de woning, naast een trap en achter een oude meterkast die dwars de kamer in stak. De meterkast is verwijderd en de kastenwand is over de breedte van het vrijgekomen wandvlak geplaatst. Hierdoor is de hoek zowel ruimtelijk als functioneel bij de kamer getrokken.
De kast is terughoudend vormgegeven, met vier deuren van gelijke breedte. De linker twee scharnieren als gewone kastdeuren. Vanwege beperkte ruimte naast de trap zijn de rechter twee als schuifdeuren uitgevoerd. Door een speciaal dubbel schuifsysteem vallen de deuren in gesloten toestand in het zelfde vlak als de andere twee. Ranke ijzeren deurgrepen in het midden van de deuren geven de kast een verfijnde detaillering. De plint van de kast bestaat uit een lade over de volle breedte van de kast, met dezelfde grepen.

Type: meubel
Jaar: 2011
︎  project  ︎